Secret Saddle Club

 

 

Digitale zadel selectie

Veel fietsers worstelen in stilte met zadelproblemen. Sommige accepteren het als een deel van fietsen of hebben het opgegeven een passende oplossing te vinden. Erger is wanneer men gestopt is of overweegt te stoppen vanwege de zadelpijn. Een zadel analyse is niet alleen bij pijn hulpzaam. Ook wanneer u een nieuw zadel wilt aanschaffen of een efficiëntere trapbeweging nastreeft die te bereiken is door een stabielere positie op het zadel..

Wat maakt het zadel zo een gevoelig voorwerp?

Een groot gedeelte van ons lichaam rust bij het fietsen op het zadel. We kampen hier met drukpunten maar ook met wrijving. Hoe groter het oppervlak is hoe minder druk maar hoe meer wrijving.

De gevoeligheid van de huid van de ene persoon kan meer druk of wrijving verdragen dan een ander.

Belangrijk per persoon is de plaats waar de bloedvaten, spieren, pezen en zenuwen lopen.

Een groot verschil in druk en wrijving op het zadel is ook hoe hard ik duw op de pedalen. Daarom is bij e-bikes het zadel zeer belangrijk en vaak onderschat. Door de ondersteuning hoeven we minder hard te drukken op de pedalen maar komt er meer druk op het zadel.

Het eigen gevoel van de fietser is daardoor het belangrijkste.

Wat is de functie van een zadel?

 • Het lichaam ondersteunen, weerstand bieden aan de zwaartekracht.
 • Het lichaam ondersteunen, voorkomen dat we ons zelf naar achteren duwen bij begin van de pedaalslag.
 • Het lichaam stabiliseren, voorkomen dat we onze linkerkant naar beneden duwen als we rechts kracht zetten.
 • Het lichaam genoeg bewegingsvrijheid geven om gewicht boven de pedalen te plaatsen en hamstrings te kunnen activeren (bekken naar voren kantelen).
 • Lichaam genoeg bewegingsvrijheid geven voor de dijbenen.

Wij werken met de nieuwste digitale zadel selector dit in combinatie met de technologie van de spine concept methode kunnen wij exact aan de hand van uw lichaamsbouw, analyse van flexibiliteit en positie op de fiets een neutrale zadelselectie maken als startpunt in de zoektocht naar het passende zadel. Uit een bestand van meer dan 40 merken en honderden modellen kunnen we op deze manier een gerichte keuze maken. 

Wij zij lid van de Secret Saddle Club. Dit is geen magie of tovenarij, maar een uniek netwerk van toonaangevende bikefitters over de hele wereld wat heeft bijgedragen aan  deze unieke aanpak betreffende fietszadels. Een netwerk dat ons waardevolle inzichten en onschatbare feedback geeft. Dit netwerk heeft zijn stempel gedrukt in de wereld van de fietswetenschap en door bundeling van kennis die wetenschappelijk, biomechanisch en technisch onderbouwt is zo de zoektocht naar het juiste zadel ondersteunt.

In ons fitting lab hebben we een uitgebreid aanbod van diverse merken en modellen testzadels welke u niet alleen op onze fitting bike kunt uitproberen maar die u ook op uw eigen fiets 30 dagen kan uittesten.

 Ieder fietser is uniek. We verschillen als mensen onder elkaar, tussen man en vrouw. Denk maar aan verschil in; bekken, stand van bovenbenen, vorm plaats en grote van de weke delen, positie, dijbeen omvang, druk op pedalen, gewicht op het zadel, symmetrie en communicatie tussen voeten en hersenen. Mede daarom werken we nu ook met 3D geprinte zadels zodat we u een up to date assortiment kunnen aanbieden.

Bij ons is iedere zadel analyse uniek, aan u aangepast met de aandacht die u verdient. 

Hoe werkt een zadel analyse bij ons:

 • Intake gesprek.
 • Blessures die momenteel of uit het verleden meespelen, asymmetrie in het lichaam of individuele huidtoestand kunnen ervoor zorgen dat u op een bepaalde manier op het zadel zit. Denk vooraf dus al eens na over uw “zadelverleden”.
 • Flexibiliteits testen, lenigheid, stabiliteit en sterkte van de spieren bepalen uw zithouding op de fiets.
 • De zadel analyse maakt u het beste in combinatie mét of na één van bovenstaande bikefittings. Het zadel blijft deel van de drie contactpunten op de fiets; zadel, pedalen, stuur. U kunt het beste zadel ter wereld hebben maar wanneer het niet in de juiste positie staat of je zit niet op de juiste plaats dan zal ook dit zadel niet werken.
 • Neem uw fietskleding mee want belangrijk is dat de set-up van short en zeemleer werkt met het desbetreffende zadel.
 • U krijgt expert tips over bekken- en onderrug anatomie, zadel, fietsbroek, zemen en nog meer wat zoal aan en rond onze weke delen en zitvlak en zadel een rol speelt.

 

  Tijdsduur Prijs
Digitale zadelselectie 30 min. € 50

 

Onze merken:
Astute – Fizik – gebioMized – Most – Pro – Prologo – Selle Royal – Selle SMP