Welkom bij Bikefitting Service

Wat is bikefitting en voor wie?

Een bikefitting is het op die manier afstellen van de fiets dat het lichaam, meer precies bekken, voeten en handen in een positie staan waarmee ontspannen en pijnvrij efficiënt gefietst kan worden. 

Voor wie? 

Voor iedere fietser, jong of oud, e-bike, stadsfiets, trekkingfiets, mountainbike, racefiets, triatlonfiets. 

Laten we duidelijk zijn, wij zijn geen fietsenwinkel maar een bikefitting lab. Wij vinden het belangrijk naar u te luisteren en uw wensen, problemen en doelen te begrijpen, en zo met onze innovatieve analyse apparatuur en know-how samen een proces te starten naar de meest ideale fit. Op deze manier bent u verzekerd van een objectieve fitting en advies, wij zijn volledig onafhankelijk (en soms een beetje eigenwijs.) Deze adviserende Service en fitting bieden we aan voor alle soorten fietsen en fietsers (elektrische-, stads-, trekking-, race- en triatlon fietsen, mountainbikes, mooi weer-, woon-, werk-, recreatieve-, trekking-, racers-, triatlon- en professionele fietsers).

Bikefitting kan men op verschillende manieren benaderen. Bij ons is de biomechanica, de mens en zijn mogelijkheden het uitgangspunt waarop we uw fiets optimaal afstellen. Klachten tijdens het fietsen kunnen we zo elimineren. Ook wanneer u reeds pijnvrij fietst kan door een verbeterde houding het lichaam meer ontspannen op de fiets komen te zitten en meer power leveren met dezelfde inspanning.

Bent u of gaat u op zoek naar een nieuwe fiets maar weet u niet naar welke maat of type u moet zoeken dan kunt u bij ons een pre-fit en statische meting laten maken of deze fitting reeds uitbreiden op onze multifunctionele fitting bike waar we iedere fiets kunnen nabootsen. Wilt u weten hoe u zit op een 515 versus 530 Pinarello Dogma F12? Wij kunnen u het verschil tonen en laten voelen voordat u tot een aankoop overgaat. Op deze manier weet u zeker dat bij uw volgende aankoop uw euro’s goed besteed zijn. 

Heeft u reeds een fiets en wilt u deze perfect op uw lichaamsbouw en doelen laten afstellen dan zoeken wij samen naar de perfecte afstelling waarbij uw lichaamsbouw, flexibiliteit, eventuele blessures en doelen de weg vormen naar een juiste fit. 

Bent u performance georiënteerd, heeft u lichamelijke klachten of wilt u gewoon met dezelfde inspanning en training meer Power genereren dan zorgen wij met een 3D Dynamische Fitting, Pedaal-, Aerodynamische- of “On the road” Biometrie Analyse voor een doeltreffende bike-fit.

Bent u op zoek naar het juiste passende zadel, dan kunnen wij u helpen en adviseren in uw zoektocht. 

Wij werken met de nieuwste digitale zadel selector dit in combinatie met de technologie van de spine concept methode kunnen wij exact aan de hand van de morfologie van uw zit- en schaambeenderen en analyse van flexibiliteit en positie op de fiets een neutrale zadelselectie maken als startpunt in de zoektocht naar het passende zadel. Uit een bestand van meer dan 40 merken en honderden modellen kunnen we op deze manier een gerichte keuze maken.

In ons fitting lab hebben we een uitgebreid aanbod van diverse merken en modellen testzadels welke u niet alleen op onze fitting bike kunt uitproberen maar die u ook op uw eigen fiets 30 dagen kan uittesten.

Zonder een goede fundering is het beste huis niks waard. Helaas wordt een goede fietsschoen al snel ondergewaardeerd.

We bieden bewust deze schoenen niet aan via een webshop. Onze visie is dat een goede schoen gevonden wordt na een goede en juiste analyse. Met behulp van professionele apparatuur en ervaring maken wij een analyse van voeten, onderbenen, knieën, bovenbenen en heup en dan begint onze reis op zoek naar de juiste fietsschoen.

We hebben een uitgebreid assortiment van vele merken en modellen. voor alle niveaus en afmetingen, gemiddelde, brede, smalle voeten- en wreefmaten. Road-, gravel-, mountainbike en triatlonschoenen maar ook fietsschoenen zonder cleats voor e-bikes en stadsfietsen.

We durven gerust zeggen dat we het grootste en meest uitgebreide aanbod hebben aan fietsschoenen in de hele regio. 

Wij zijn voorzien van de nieuwste hard- en software waardoor wij niet alleen naar de voor u optimale fit kunnen werken maar ook vele werkelijke situaties kunnen nabootsen en onderzoeken. Onze “On the road” Biometrie Analyse module kunnen we buiten “on the field” inzetten waardoor we u echt live kunnen opvolgen. 

Wilt u sneller worden zonder dat het extra energie kost? Dan valt er veel te halen op aerodynamisch gebied. Wij werken met Bioracer Aero waarmee we een virtuele windtunnel in ons fitting lab creëren. 

Aangezien blijvende scholing en training ook voor ons een passie is volgen we ieder jaar bijscholingen en bezoeken bikefitting conferenties waar we met collega’s van over de hele wereld ervaringen kunnen uitwisselen én op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op bikefitting gebied. 

Daarnaast werken we nauw samen met enkele sportfysiotherapeuten zodat we lichamelijke klachten ook vanuit deze weg kunnen aanpakken.

Custom made zooltjes

Waarom een custom made inlegzooltje?

  • Iedere fietsschoen wordt geleverd met een standaard budget zooltje, na deskundige analyse zorgen we voor een juiste inlegzool die voor ieder soort fietser aangepast kan worden.
  • Door de juiste zool neemt de stress op uw gewrichten, banden, zenuwen en spieren af, deze zijn meestal de oorzaak van klachten en overbelasting in voet, knie en heupbereik.
  • De kracht uitgeoefend door de voet wordt directer aan de pedalen doorgegeven wat meer power oplevert.
  • Een custom zooltje is een 3d pasvorm voor de voet.
  • Betere ondersteuning geeft meer stabiliteit.
  • Meer contact tussen voet en zool geeft betere proprioceptie (je hersenen krijgen meer informatie van je voeten wat voor meer stabiliteit zorgt).
  • Betere poweroverdracht.

Bootfitting

Ook wanneer u elders schoenen heeft gekocht en problemen daarmee heeft kunt u bij ons terecht om deze te laten aanpassen. Wij hebben de juiste apparatuur om drukplekken te stretchen. Maar ook voor vervanging van uw boa sluiting of straps bent u bij ons aan het juiste adres.

Carbon Service

Wij verzorgen diverse carbon aanpassingen aan uw fiets, (split ) spacers, aero covers, verlengen zadelpennen, etc.

We zijn erkend bikefitter door:

Shimano Dynamics Lab

Wij zijn een erkend Shimano Dynamics Lab. Met de technologie van Shimano worden fietsmetingen naar een hoger niveau getild. Een zeer uitgebreide databank van fietsmerken en modellen, precisie meetapparatuur en fittingbike waardoor we een zeer exacte fitting kunnen aanbieden. Ook de geïmplementeerde pedaalanalyse geeft exacte informatie en richtlijnen in de zoektocht naar een juiste fit.

Dynamic Cyclist

Wij zijn een erkende partner van Dynamic Cyclist. Via deze weg bieden we de mogelijkheid voor online coaching om te werken aan uw lichaam. Dit kan aan de hand van een bikefit, een persoonlijk trainingsplan of op afstand gestart worden. Neem contact met ons op over de mogelijkheden u ontvangt dan ook een code met 15% korting op de online trainingsplannen en begeleiding.

Bioracer Aero Center

Dit Belgische bedrijf is gespecialiseerd in alles wat een fietser sneller kan maken. Wij zijn een erkend Bioracer Aero center en met behulp van hun Aero pakket zorgen wij ervoor dat u met dezelfde energie en training sneller uw doel bereikt

Secret Saddle Club

Wij zij lid van de Secret Saddle Club. Dit is geen magie of tovenarij, maar een uniek netwerk van toonaangevende bikefitters over de hele wereld, wat heeft bijgedragen aan  deze unieke aanpak betreffende fietszadels. Een netwerk dat ons waardevolle inzichten en onschatbare feedback geeft. Dit netwerk heeft zijn stempel gedrukt in de wereld van de fietswetenschap en door bundeling van kennis die wetenschappelijk, biomechanisch en technisch onderbouwt is zo de zoektocht naar het juiste zadel ondersteunt.

Leomo Motion Analysis Certification

Leomo is een zeer vooruitstrevende nieuwe techniek waarmee we via zeer gevoelige sensors exact de bewegingen, houdingen en hoeken van het lichaam tijdens het fietsen, zowel binnen als buiten in 3D kunnen volgen. Wij zijn gecertificeerd Leomo fitter en staan in nauw contact met de ingenieurs van de Leomo apparatuur

Ergotec

Als gecertificeerd Ergotec fitter hebben we ook voor alle e-bikes en stadsfietsen een passende oplossing voor een juiste en verantwoorde fit. Deze Duitse producten zijn niet alleen volgens de Duitse en Europese richtlijnen geklassificeerd wegens veiligheid in diverse klassen maar hebben nu ook volgens de Duitse wetgeving gecertificeerde Medische producten in hun pakket.

Expert level International School of Cycling Optimization

De ISCO fit school is actief over de hele wereld en geeft vooruitstrevende opleidingen betreffende biomechanische en ergonomische bikefittingen en analyse instrumenten.

Welk type fietser heeft voordeel van een bikefit?

Fietsers hebben we in alle maten, vormen en leeftijden, we rijden verschillende afstanden, op verschillende terreinen, met verschillend materiaal en om verschillende redenen. Sommigen van ons racen, rijden een liefdadigheidsrit, willen hun lijn en/of conditie behouden of verbeteren.

Desondanks dit zien we rond ons heen toch dat bij de meeste bikefits een zelfde fit wordt toegepast bij alle fietsers. Denkt u, dat u in dezelfde positie geplaatst moet worden als een deelnemer aan de Ironman of een wereldkampioen op de weg? Wanneer een bikefitter alleen maar de onderdelen op uw fiets verplaatst tot er een industriële norm bereikt is dan wordt er blijkbaar aangenomen dat u hetzelfde bent als even welke andere fietser op de weg. Maar dat bent u niet, u bent uniek en dit reflecteert in uw positie op de fiets. Ons fitting protocol geeft prioriteit aan u als fietser boven alle andere invloeden. Dat is waarom wij starten met een degelijk intake gesprek en een biomechanische analyse. Wij benaderen iedere fietser persoonlijk en individueel zodat we het voor u beste resultaat vinden.

Terug naar de vraag: Welk type fietser heeft voordeel van een bikefit?

Wij zijn ervan overtuigd dat iedere fietser voordeel heeft van een professionele bikefit.

.

Onze BikeCave

Bij ons hoeft u geen parkeerplaats te zoeken, lang naar uw auto te lopen of parkinggeld te betalen. Bij ons parkeert u altijd comfortabel voor de deur zeker een voordeel wanneer u met uw fiets in, op of achter de auto naar ons toekomt.

Wanneer?

Al onze bikefits gebeuren op afspraak, zo bent u verzekerd van 100% aandacht en dat u het middelpunt bent van een proces dat volledig om u draait.

Bel of mail ons wanneer u nog vragen heeft of om een afspraak te maken.

Onze partners:

Agu – Bicistrada – Bikefit – Bikevalley – Bioracer Aero – Bisaddle – Ceepo – Crankbrothers – De Snelle Fiets – DMT – Dynamic Cyclist – Ergotec – Faas tweewielers – Fiets – Fit Kit Systems – Fizik – GebioMized – Giro – Innovative Cycling – ISCO – Lake – Leomo – Look – Mavic – Northwave – Ortho Move – ParkTool – Pro – Prologo – Secret Saddle Club – Selle Royal – Selle SMP – Shimano – Speedplay – STAR bluBIKE – STT-Systems – Suplest – Time – Triathlon365 – Velósystem – Vicoos wielersport